Recept

Eendenbout met wintergroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Eend op originele wijze

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C.

  2. 2

    Pel de look en de sjalotten. Schil de groenten. Snij alles in beetklare stukken. Schik alles op een met olie ingevette bakplaat en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Bak de eendenbouten rondom goudbruin in een pan met wat boter. Kruid met peper en zout. Leg ze op de groenten en laat 30 minuten braden in de oven.

  4. 4

    Giet er een beetje bouillon bij en laat nog anderhalf uur verder garen in de oven. Overgiet geregeld met wat bouillon en schep de groenten om.

  5. 5

    Serveer de eend met de groenten en bestrooi net voor het opdienen met gehakte peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenbout met wintergroenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!