Gekonfijte eendenbout met rozemarijnjus, rode kool-sinaassalade en gekaramelliseerde aardappelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de wildfond samen met de rozemarijn in een steelpannetje en laat hem zachtjes koken. De fond mag een beetje indikken.
-
2
Schil de aardappelen en snij ze in grote stukken. Kook ze net niet gaar in gezouten water. Giet ze af en doe ze met de gezouten boter en de suiker in een steelpannetje. Zet ze terug op het vuur en laat ze onder regelmatig roeren zachtjes karamelliseren tot ze een mooi glanzend laagje hebben.
-
3
Haal de gekonfijte eendenbouten uit hun verpakking en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Warm ze zo’n 20 minuten op in de oven.
-
4
Maak intussen de rodekool schoon en snij ze fijn. Snij de schil van 3 sinaasappelen en snij het vruchtvlees in schijfjes. Meng ze onder de rodekool. Pers de laatste sinaasappel uit over de salade. Bedruppel de salade met de olijfolie, kruid ze met peper en zout en meng er de gedroogde veenbessen onder.
-
5
Schik de eendenbouten op de borden en overgiet ze met de rozemarijnjus. Leg er wat aardappeltjes bij en serveer met rode kool-sinaassalade.