Pappardelle met verse eendenragout
bereiding
-
1
Neem een stoofpot en kleur de eendenbouten aan in een klontje boter. Voeg het spek toe en bak krokant.
-
2
Pel de ui, schil de wortelen en maak de selder schoon. Snij alles in fijne blokjes. Pel en plet de knoflook. Voeg alles bij de eendenbouten en laat enkele minuten meebakken. Blus met de rode wijn en laat even inkoken. Voeg dan de kippenbouillon, het eekhoorntjesbrood, de kruidentuil en de gepelde tomaten toe. Laat alles 1 uur zachtjes stoven tot het vlees van het bot valt.
-
3
Haal al het vlees van het bot en snij eventueel nog in wat kleinere stukjes. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Voeg het vlees toe en kruid met peper en zout.
-
4
Spoel de peterselie en hak fijn. Meng met een beetje citroenzeste en olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
5
Kook de pasta beetgaar. Serveer met de verse eendenragout en druppel hier wat peterselie-olie over.