Recept

Winterminestrone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere vegan soep

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de selder in boogjes.

    Snij de rapen in blokjes, en de wortelen in plakjes.

    Snij de kool in reepjes.

  2. 2

    Blancheer de koolreepjes 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken in ijswater en uitlekken in een vergiet. Laat ook de bonen uitlekken.

  3. 3

    Breng de groentebouillon aan de kook met het kruidentuiltje. Voeg raapjes en wortelen toe. Laat 5 minuten zacht koken.

  4. 4

    Doe de koolreepjes en boogjes groene en witte selder erbij. Laat nog 10 minuten koken. Voeg de uitgelekte bonen toe. Laat enkele minuten goed doorwarmen.

  5. 5

    Neem het kruidentuiltje weg. Kruid de soep naar smaak bij met peper en zout. Serveer de minestrone goed heet, met de gemalen kaas in een kommetje apart.

  6. 6

    Voor minestrone kunt u het heel goed bij seizoengroenten houden. ’s Winters zijn dat dan raapjes, kool, spruitjes, bonen... Gedroogde bonen laat u eerst een nacht weken en bijn gaarkoken in water, voor u ze bij de soep doet. Spruitjes en kool kunt u eventueel eerst blancheren in licht gezouten water om de sterke koolsmaak wat te neutraliseren.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Winterminestrone

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!