Runderstoofpot
bereiding
-
1
Begin een dag van tevoren met de marinade. Pel 1 ui en prik er de kruidnagels in. Leg in een kom met het kruidentuiltje, een straaltje olie, de wijn, peper en zout. Leg er de blokjes vlees in en laat 24 uur marineren in de koelkast.
-
2
Laat de dag zelf het vlees uitlekken, maar giet de marinade niet weg. Pel en hak de resterende ui en de knoflook, fruit ze glazig in 3 el olie. Doe er het vlees bij en bak het in porties goudbruin. Bestrooi met de bloem, voeg de tomatenpuree toe en meng goed.
-
3
Zeef de marinade en giet ze over het vlees. Voeg het kruidentuiltje uit de marinade toe en breng aan de kook. Laat 2 uur héél zachtjes sudderen.
-
4
Schil intussen de wortelen, raapjes, pastinaak, aardappelen en schorseneer. Snij ze in grove stukken. Kook de schorseneer 20 minuten voor in licht gezouten water en laat uitlekken.
-
5
Doe alle groenten, behalve de aardappelen, bij het vlees. Voeg indien nodig wat water toe en laat 30 minuten sudderen. Voeg tot slot de aardappelen toe en laat nog 30 minuten garen.