Kip met witte wijn, morieljes en kervel
bereiding
-
1
Week de morieljes een kwartier of langer in warm water; hou daarna het weekvocht apart. Kruid de kip met peper en zout. Pel en snipper de sjalotten heel fijn en fruit ze glazig in de helft van de boter. Voeg de kip en de wijn toe en zet het deksel op de pan. Laat 15 minuten garen. Voeg 4 el weekvocht van de paddenstoelen toe en laat nog 30 minuten verder sudderen.
-
2
Laat de morieljes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Bak ze 3 minuten in de rest van de boter.
-
3
Haal de kip uit de pan. Voeg de room en de morieljes toe, roer om en laat een beetje inkoken.
-
4
Haal de pan van het vuur. Roer de eidooier los met enkele eetlepels saus en doe het mengsel weer in de pan. Meng goed met de rest van de saus. Zet weer op het vuur en laat de saus al roerend binden – maar niet meer koken. Werk af met een handje kervel en serveer.