Recept

Wittevisfilet met morieljes en hazelnootboter op zuurdesemtoast

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gek op vis, maar serveer je het graag eens met nog net dat tikkeltje extra? Dan raden we je dit gerecht absoluut aan. De hazelnootboter maakt dit recept he-le-maal af.

bereiding
  1. 1

    Hak de hazelnoten fijn. Smelt de boter in een steelpannetje met de gehakte hazelnoten, de citroentijm en laat de boter sudderen tot ze goudbruin wordt. Zet de pan van het vuur.

  2. 2

    Verhit een scheut olijfolie en bak de visfilet op een heet vuur gaar. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Maak de morieljes schoon. Pel en snipper de sjalot. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de morieljes samen met de sjalot. Kruid met peper en zout. Meng er enkele lepels hazelnootboter onder.

  4. 4

    Gril de sneden zuurdesembrood.

  5. 5

    Serveer de gebakken vis met de morieljes op het gegrilde zuurdesembrood. Overgiet met extra hazelnootboter en werk af met kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wittevisfilet met morieljes en hazelnootboter op zuurdesemtoast

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!