Zoetzure penne met bloemkool en rozijnen
bereiding
-
1
Maak de bloemkool schoon. Verdeel ze in roosjes. Pel de uien en snij ze in ringen. Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en rasp hem fijn. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een pan zonder vetstof. Kook de pasta al dente in veel gezouten water en giet af.
-
2
Verhit de olie in een wok en fruit de uien met de knoflook en de gember. Doe er de bloemkoolroosjes bij. Kruid met peper en zout en overgiet met de passata en de bouillon. Laat 7 à 8 minuten garen. Meng de rozijnen erdoor en breng de groenten op smaak met de azijn, suiker en een beetje chilisaus, sojasaus en oestersaus.
-
3
Bind indien nodig de saus wat bij met maïszetmeel, opgelost in koud water.
-
4
Meng de penne met de groenten. Verdeel over de borden, bestrooi met pijnboompitten en serveer meteen.