Ovenschotel met rode curry van bloemkool, volkoren penne en kippenballetjes
bereiding
-
1
Maak de balletjes: verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper 1 teentje knoflook. Meng het kippengehakt, ei, paneermeel, fijngehakte knoflook, gemberpoeder, 1 kl rode currypasta, peper en zout in een kom. Rol balletjes van het mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
2
Bak de gehaktballetjes 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze gaar en mooi bruin zijn.
-
3
Maak de rode curry van bloemkool: pel en snipper de ui en de resterende knoflook. Snij de bloemkool in kleine roosjes.
-
4
Kook de pasta tot hij al dente is. Verhit ondertussen de olie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, 1 el rode currypasta, erwtjes, peper en zout toe. Roer goed door en laat sudderen tot de bloemkool gaar is.
-
5
Giet de pasta af. Neem een ovenschaal en verdeel de pasta over de bodem. Schik er de curry over en verdeel er de balletjes tussen. Strooi er de panko over en bak de ovenschotel 20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant goudbruin is.
-
6
Hak de pindanootjes grof, en snipper de munt of koriander fijn. Werk de schotel af met de verse kruiden en de nootjes.