Salade van geroosterde bloemkool met zachte geitenkaas en zelfgebakken naanbrood
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de bloemkool in roosjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid met peper en zout. Gaar 20 minuten in de oven.
-
2
Mix de ingrediënten voor de dressing en zet koel weg. Week de rozijntjes in warm water en giet af. Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof. Laat even drogen op keukenpapier.
-
3
Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en lepel er een beetje van de dressing onder. Voeg de waterkers, de rozijntjes, de hazelnoten en de bloemkool toe aan de bulgur en schep voorzichtig om.
-
4
Maak het naanbrood. Meng de bloem met de yoghurt en het zout tot een elastisch deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol uit, bestrijk met olijfolie en za’atar. Verhit een grillpan en gril de naanbroodjes aan beide kanten goudbruin en krokant.
-
5
Snij de geitenkaas in plakjes of verbrokkel ‘m. Verdeel de geitenkaas over de geroosterde-bloemkoolsalade. Serveer de salade met de rest van de dressing en de naanbroodjes.