Gehaktballetjes met wittekool
bereiding
-
1
Maak de wittekool schoon en rasp ze of snij ze in fijne sliertjes. Schil en rasp de wortelen grof. Maak de lente-uitjes schoon, snij ze in fijne ringen.
-
2
Week het brood in water. Pel de ui en de knoflook, snipper ze fijn. Maak het chilipepertje schoon en hak het fijn. Knijp het brood uit en verdeel het in stukjes.
-
3
Vermeng het gehakt met het brood, de ui, de chilipeper en de eieren. Breng op smaak en rol kleine balletjes van het mengsel.
-
4
Verhit de boter met de sesamolie in een grote pan. Voeg de wittekool, de wortel en de knoflook toe, roerbak 4 tot 5 minuten. Voeg de lente-uitjes toe. Blus met de sojasaus en het limoensap, bestrooi met de chilivlokken. Laat nog 5 minuten verder garen. Roer geregeld om en breng op smaak.
-
5
Bak de balletjes bruin in de zonnebloemolie. Verdeel ze met de groenten over de borden en werk af met een plukje koriander.