Gevulde wittekool
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Blancheer de hele wittekool in ruim gezouten water. Laat schrikken in koud water. Trek de koolbladeren voorzichtig open. Snij met een scherp mesje de harde middennerf uit de kool. Kook de rijst gaar in gezouten water. Pel de uien, de knoflook en het sjalotje en snipper heel fijn. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes, snij ze in blokjes.
-
2
Fruit de uien, knoflook en het sjalotje glazig in een nootje boter.
-
3
Vermeng de rijst met de groenten, de losgeklopte eieren en de oregano. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng met de parmezaan.
-
4
Schep het rijstmengsel in het midden van de kool. Druk goed aan. Lepel weer wat van het rijstmengsel tussen de volgende laagjes koolblad. Druk weer goed aan. Herhaal tot de kool goed gevuld is. Bind stevig op met keukentouw.
-
5
Giet de bouillon in een ovenschaal en leg er de gevulde kool in. Dek af met een vel aluminiumfolie. Zet 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Voorbereiding