Stoofpotje van skrei en schelpjes
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in 1 eetlepel olijfolie en blus met de witte wijn. Voeg de saffraan, laurier en steranijs toe. Giet er de bouillon bij en laat op zacht vuur 10 minuten sudderen.
-
2
Zeef de bouillon en schenk hem terug in de pan. Voeg de tomaten toe en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met zout en cayennepeper.
-
3
Maak de schelpjes schoon.
-
4
Dep de skrei droog en kruid met peper en zout. Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de skreifilets aan één kant in 2 tot 3 minuten goudbruin. Leg ze met de gebakken kant naar boven in de bouillon.
-
5
Voeg de schelpjes toe en laat afgedekt op zacht vuur ongeveer 6 minuten verder garen. Breng eventueel verder op smaak. Schep de bouillon met de vis en de schelpjes in warme kommen of borden. Werk af met bieslooksnippers en serveer.