Skrei met sinaasappel, lente-uitjes en polenta
bereiding
-
1
Snij de lente-uitjes in stukken van ±8 cm. Spoel de visfilets en dep ze droog. Kruid met peper en zout.
-
2
Breng het sinaasappelsap aan de kook met de witte wijn en de lenteuitjes. Leg er de vis bij en bestrooi met de sinaasappelschil. Laat op heel zacht vuur 10 tot 15 minuten pocheren.
-
3
Breng de groentebouillon aan de kook met de melk, voeg 1 el olijfolie toe. Voeg al roerend geleidelijk de polenta toe. Laat even koken, kruid met peper en zout. Roer er de boter en de kaas door en laat afgedekt op zacht vuur 5 tot 10 minuten garen.
-
4
Pluk de dille van de stengels en pureer hem met de rest van de olijfolie.
-
5
Breng de polenta verder op smaak met peper en zout, schep hem op warme borden. Leg er de skrei bovenop. Bedruppel met de dillepesto en verdeel de lente-uitjes rond de vis. Werk naar smaak af met blaadjes basilicum.