Tagliatelle met zeeduivel en prei
bereiding
-
1
Kook de tagliatelle beetgaar in kokend, gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Snij 1 prewit in fijne reepjes van 6 cm lang, hou ze apart voor de afwerking. Snij de overige preiwitten in ringen. Stoof de preiringen aan in 1 eetlepel boter, kruid met peper en zout, voeg het takje tijm en het laurierblad toe. Blus met de witte wijn en de visfond. Laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat op een zacht vuurtje inkoken. Stoof de preireepjes apart aan in wat boter.
-
3
Bak de zeeduivel krokant in de rest van de boter. Kruid met peper en zout.
-
4
Giet de pasta door een zeef en spoel onder stromend koud water. Laat uitlekken.
-
5
Serveer de tagliatelle met de preisaus en de blokjes zeeduivel. Werk af met de gehakte peterselie.