Quiche met lente-uitjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg in een vorm en druk het zachtjes tegen de wand. Rol met een deegrol over de bovenzijde van de vorm en verwijder zo het overtollige deeg.
-
2
Leg een vel bakpapier op het deeg en vul de bodem met gedroogde erwten. Zet 15 minuten in de warme oven. Verwijder het bakpapier en de erwten en zet nog 5 minuten in de oven.
-
3
Maak de lente-uitjes schoon. Verwijder de wortels en snij het pijpje en het knolletje in schijfjes. Bak de blokjes spek zonder vetstof krokant in een pan met antiaanbaklaag.
-
4
Roer de eieren los met de room en wat zout en peper. Meng de parmezaan met de graanmosterd en bestrijk er de deegbodem mee. Verdeel er de lente-uitjes over en vervolgens de blokjes spek. Schenk er het eimengsel over.
-
5
Zet de taart 30 minuten in de oven, tot het deeg goudgeel is en de vulling volledig gestold. Serveer warm.