Caesarsalade met kip en avocado
bereiding
-
1
Snij de randen van het brood en snij het in dobbelsteentjes. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de croutons in 2 tot 3 minuten knapperig en goudgeel. Laat drogen op keukenpapier.
-
2
Snij de kipfilets in blokjes. Bak ze goudgeel en gaar in 1 eetlepel olie. Kruid met peper en zout.
-
3
Roer een vinaigrette van de rest van de olie met de azijn, het citroensap en de parmezaan. Breng op smaak met suiker, peper en zout.
-
4
Spoel en droog de slablaadjes. Scheur ze in kleinere stukken.
-
5
Halveer de avocado en haal het vruchtvlees eruit. Snij het in dunne partjes. Verdeel het samen met de sla en de kip over de borden. Besprenkel met de vinaigrette, bestrooi met de korstjes en serveer.