Gekaramelliseerde worteltjes met bieslookyoghurt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
2
Schrob de worteltjes goed schoon. Snij het loof af tot op 2 cm. Dikkere wortelen kun je in de lengte halveren.
-
3
Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Meng de worteltjes met de olijfolie. Leg ze in één laag op de bakplaat en bestrooi met ½ koffielepel zout. Zet 15 minuten in de oven.
-
4
Verwarm de honing 30 seconden in de microgolfoven en roer er de kerrie door.
-
5
Haal de worteltjes uit de oven en bedek ze aan alle kanten met de kerriehoning. Zet nog 10 minuten in de oven, zodat ze mooi glanzen en garen.
-
6
Roer intussen de bieslook door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Serveer de worteltjes lauw of koud, met de bieslookyoghurt.