Aardappelsalade met mosterdvinaigrette
bereiding
-
1
Borstel de aardappelen schoon. Kook ze gaar in de schil.
-
2
Maak de asperges schoon. Kook of stoom ze beetgaar. Snij ze in stukjes.
-
3
Maak de lente-uitjes schoon. Snipper het groen en snij het wit in partjes. Hak de peterselie grof. Pel en snipper de knoflook.
-
4
Klop een vinaigrette van 2 eetlepels olijfolie, een eetlepel azijn, een eetlepel mosterd, peper en zout. Voeg er de knoflook en de peterselie aan toe.
-
5
Pel de aardappelen en snij ze in plakjes.
-
6
Snij het vlees in reepjes. Bak die naar smaak in olijfolie. Meng ze met de aardappelen, de asperges en de lente-ui.
-
7
Verdeel de salade en de vinaigrette over de borden. Werk af met grof zeezout. Serveer lauw of koud.