Fazantsalade met avocado en vijgen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Kruid de fazantfilets met peper en zout. Maak de vijgen schoon en snij ze in partjes. Pel de uien en snij ze in partjes. Leg het vlees met de uien en de vijgen in een ingevette ovenschaal. Zet 25 minuten in de oven. Schep geregeld om.
-
3
Halveer en ontpit de avocado’s. Verwijder de schil en snij het vruchtvlees in partjes. Vermeng meteen met het citroensap.
-
4
Spoel en halveer de chilipepertjes, verwijder de zaadjes en snipper de pepertjes fijn. Hak de korianderblaadjes grof.
-
5
Neem het vlees met de uien en de vijgen uit de oven en laat lauwwarm worden. Snij het vlees in reepjes.
-
6
Vermeng de avocado met de chili en de koriander. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Verdeel de fazant met de uien, de vijgen en de avocado over vier borden. Serveer meteen.