Gevulde aubergines met peer en gorgonzola
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de aubergines in de lengte, haal met een parisiennelepeltje het meeste vruchtvlees uit de aubergines. Spoel de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Schil de pompoen.
-
2
Snij het vruchtvlees van de aubergines, de peren met schil en de pompoen in blokjes. Snipper de rode ui fijn.
-
3
Meng de blokjes aubergine, peer en pompoen met de gesnipperde ui. Doe er de gehakte walnoten en de blokjes Gorgonzola bij en roer. Strooi er de komijn, oregano en rozemarijn over, breng op smaak met peper en zout. Bak de pancetta krokant in een pan.
-
4
Vul de uitgeholde aubergines met de mengeling, leg in een vuurvaste schaal en sprenkel er nog wat olijfolie en de honing over. Bak 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met de gebakken pancetta.