Recept

Gevulde aubergine met orzo en gorgonzola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk herfstig en bovendien volledig veggie!

bereiding
  1. 1

    Spoel de aubergines en halveer in de lengte. Hol ze uit, tot er een rand van 1 centimeter ongeveer overblijft. Strooi het zout over de aubergines (ook over de vulling die je er net uit haalde) en laat 1 uur trekken in een vergiet.

  2. 2

    Dep de aubergines droog met keukenpapier. Spoel het uitgehaalde auberginevlees om het zout te verwijderen en dep droog. Kook de orzo in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat dan uitlekken.

  3. 3

    Pel de sjalot en knoflook en snipper fijn. Hak het uitgeholde vruchtvlees fijn. Verhit een pan met wat olijfolie, fruit eerst de sjalot, voeg daarna knoflook en auberginevruchtvlees toe. Roerbak tot alles mooi kleurt. 4 Voeg de bouillon, de peterselie en de helft van de gorgonzola toe. Laat al roerend smelten tot een mooie saus. Voeg de uitgelekte orzo toe en vul er de aubergines mee op.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de rest van de gorgonzola en de rode ui ringen over de aubergines. Zet gedurende 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde aubergine met orzo en gorgonzola

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!