Lamskroon met meiraapjes en een salade van jonge spinazie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 165°C. Kook de krieltjes beetgaar en snij ze in partjes. Leg ze in een ovenschaal. Snij de meiraapjes in stukken en leg ze bij de aardappeltjes in de ovenschaal.
-
2
Bak de lamskroontjes langs beide zijden goed aan in boter of olie en kruid met peper en zout, tijm en rozemarijn. Schik in de ovenschaal. Leg er ook de teentjes knoflook bij. Kruid alles met peper, zout, tijm en rozemarijn en leg een nootje boter op het vlees. Schuif 20 tot 25 minuten in de oven.
-
3
Spoel de spinazie en zwier droog. Snij de appel in partjes en vervolgens in dunne plakjes. Snij de radijzen in dunne plakjes. Meng de spinazie met de radijzen en appel en maak de salade aan met olijfolie, peper en fleur de sel.
-
4
Laat de lamskroontjes even rusten onder aluminiumfolie en snij de koteletjes dan van elkaar. Serveer ze met de meiraapjes en krieltjes en met de salade erbij.