Rodekoolrolletjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal 8 grote bladeren van de kool. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water en laat ze drogen op een keukenhanddoek. Verwijder de binnenste harde stronk uit de rest van de rodekool en snij de kool in fijne reepjes.
-
2
Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit ze glazig in een beetje olie en doe er de koolreepjes bij. Kruid met peper en zout. Schenk er een kopje groentebouillon bij en dek af. Laat 15 minuten sudderen. Neem het deksel van de pan en laat verder stoven tot bijna alle vloeistof verdampt is. Neem van het vuur en laat afkoelen.
-
3
Vet een ovenschaal lichtjes in met olie. Meng de rodekool met het gehakt. Verdeel het mengsel over de koolbladeren, rol ze op en bind dicht met een stukje keukentouw. Leg de koolrolletjes in de ovenschaal.
-
4
Spoel de prei, snij hem in ringen en leg ze bij de koolrolletjes. Schenk er de rest van de bouillon bij, samen met de wijn. Zet 25 minuten in de oven en lepel af en toe wat stoofvocht over de rolletjes.