Kip met avocado-witloofsalade
bereiding
-
1
Verwarm in een steelpannetje de kokosmelk met het sinaasappelsap, de honing en het limoensap. Roer het maïszetmeel los in een beetje koud water en doe het bij de kokosmelk. Laat 2 minuten zacht koken en roer voortdurend. Kruid met kerriepoeder en zout. Laat afkoelen.
-
2
Spoel het witloof, verwijder het bittere hart onderaan en maak de blaadjes los.
-
3
Halveer de avocado’s. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snij het in partjes. Besprenkel ze meteen met citroensap. Halveer de granaatappel en haal de pitten eruit.
-
4
Kruid de kipreepjes met peper en zout en bak ze 5 minuten in een scheutje olie.
-
5
Verdeel het witloof en het avocadovlees over diepe borden. Leg er de warme kipreepjes bij en lepel er de dressing over. Werk af met granaatappelpitten.