Pompoenrisotto met scampi's
bereiding
-
1
Pel en snipper de de knoflook. Schil de pompoen en snij hem in blokjes.
-
2
Pel en snipper de sjalot en stoof lichtjes aan in een beetje olijfolie. Strooi er de rijst bij en roerbak tot de rijstkorrels glazig zijn. Blus met de wijn. Laat een beetje verdampen. Voeg er de knoflook en de pompoen aan toe.
-
3
Schenk er een pollepel warme bouillon bij en roer om. Laat zacht koken tot bijna alle vloeistof opgenomen is. Schenk er weer een pollepel bouillon bij en herhaal tot alle bouillon op is of tot de rijst gaar is.
-
4
Bak de scampi’s kort op een hevig vuur in een beetje olie tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.
-
5
Meng de rijst met de peterselie en de parmezaan. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Leg er de warme scampi’s bij. Besprenkel ze met het citroensap.