Zeebrasem met sinaasappelsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de sjalotten, knoflook en tomaten in een ovenschaal. Schenk er de wijn bij.
-
2
Boen de sinaasappelen schoon. Rasp de schil van ¼ sinaasappel en vermeng met 1 el olijfolie. Snij het vel van de zeebrasem kruisvormig in. Bestrijk aan de binnen- en buitenkant met de sinaasolie. Stop het kruidentuiltje in de vis en leg hem op de groenten. Zet 25 minuten in de oven.
-
3
Schil de sinaasappelen en snij de partjes los. Snij de schil van een halve sinaasappel in fijne reepjes.
-
4
Neem de vis uit de schaal en hou hem warm vooraan in de oven. Zeef het vocht.
-
5
Smelt de boter in een pan en doe er de sinaasappelreepjes bij. Bestrooi met de suiker en laat karamelliseren. Blus met het stoofvocht en doe er het sinaasappelsap bij. Laat 1 minuut inkoken. Verwarm de partjes sinaasappel in de saus.
-
6
Lepel de saus over de vis en serveer.