Recept

Kip met sinaasappelsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk gemarineerde kip

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Spoel de kippenbouten, dep ze goed droog. Leg ze in een ovenschaal.

  3. 3

    Pers voor de marinade de sinaasappels en pel de knoflookteentjes. Vermeng het sinaasappelsap met 2 el olijfolie, de mosterd, de knoflook, peper en zout. Giet het mengsel over de kip. Laat 20 minuten marineren.

  4. 4

    Bak de kippenbouten 30 tot 35 minuten in het midden van de oven. Keer ze een paar keer om en bedruip ze telkens met de marinade.

  5. 5

    Kook de geschilde aardappelen goed gaar in gezouten water. Giet ze af, laat ze opdrogen op een zacht vuur.

  6. 6

    Pureer ze met de pureerstamper, met 2 el olijfolie, flink wat peper uit de molen en de Provençaalse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met sinaasappelsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!