Eend met wortelen in sinaasappelsaus met pommes duchesse
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer ze door de passe-vite of met een stamper. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de eidooiers door en schep goed door elkaar.
-
3
Schraap de wortelen en snij in schijfjes. Kook ze beetgaar in water. Giet af en zet opzij.
-
4
Doe de puree in een spuitzak en maak kleine aardappeltorentjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 10 minuten in de oven.
-
5
Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Schil de tweede sinaasappel, à vif, tot op het vruchvlees en snij de partjes tussen de vliesjes uit.
-
6
Meng in een sauspannetje het maïszetmeel met de suiker, wat zout en de gember. Zet op middelhoog vuur en schenk er het sinaasappelsap en de demi-glacesaus bij. Breng al roerend zachtjes aan de kook. Doe er na 3 minuten 2 eetlepels boter bij en roer om. Giet de saus over de wortelen. Werk af met de geraspte schil en sinaasappelpartjes.
-
7
Kerf de velkant van de eend in. Kruid ze met peper en zout. Bak 5 minuten op de velkant en draai dan om. Bak nog 2 tot 4 minuten. Serveer met de wortelen en aardappelen.