Konijn in een spekjasje
bereiding
-
1
Roer de dag voordien een marinade van 3 el olijfolie en 1 el bessenjenever, leg de bouten erin en zet 1 nacht in de koelkast.
-
2
Spoel de aardappelen maar schil ze niet. Bak ze 5 minuten op hoog vuur in de olie. Kruid met zout. Dek af en laat 40 minuten zachtjes garen.
-
3
Neem de bouten uit de marinade en dep ze droog. Bak ze rondom aan in de olijfolie en de boter. Doe er de uisnippers bij en laat even meestoven.
-
4
Neem de bouten uit de pan en omwikkel ze met spek. Zet vast met een prikkertje en leg ze er weer in.
-
5
Doe er 2 takjes tijm, de marinade, de jeneverbessen en 150 ml water bij. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 35 minuten zacht stoven.
-
6
Serveer het konijn met de aardappeltjes.
Voorbereiding