Recept

Konijn in een spekjasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verrukkelijke combinatie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Roer de dag voordien een marinade van 3 el olijfolie en 1 el bessenjenever, leg de bouten erin en zet 1 nacht in de koelkast. 

  2. 2

    Spoel de aardappelen maar schil ze niet. Bak ze 5 minuten op hoog vuur in de olie. Kruid met zout. Dek af en laat 40 minuten zachtjes garen. 

  3. 3

    Neem de bouten uit de marinade en dep ze droog. Bak ze rondom aan in de olijfolie en de boter. Doe er de uisnippers bij en laat even meestoven. 

  4. 4

    Neem de bouten uit de pan en omwikkel ze met spek. Zet vast met een prikkertje en leg ze er weer in. 

  5. 5

    Doe er 2 takjes tijm, de marinade, de jeneverbessen en 150 ml water bij. Kruid met peper en zout. Dek af en laat 35 minuten zacht stoven. 

  6. 6

    Serveer het konijn met de aardappeltjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijn in een spekjasje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!