Terrine van konijn
bereiding
-
1
Snij van 1 konijn het rugvlees en het vlees van 1 bout in repen. Leg het in een schaal en overgiet het met 30 cl cognac. Laat 1 uur marineren. Maal het overgebleven vlees in d keukenrobot fijn.
Snipper de sjalotjes.
Blancheer de pistaches 1/2 minuut in ruim kokend water. Giet af. Wrijf ze stevig over elkaar om de vliesjes te verwijderen.
Schil een wortel en snij hem in staafjes. Blancheer ze 3 à 4 minuten in ruim gezouten water.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Meng het gemalen vlees met het varkensgehakt, de spekblokjes, de gesnipperde sjalotjes, 20 cl cognac, een snuifje zout, en peper uit de molen.
-
3
Meng de pistaches met het gehakt.
-
4
Bekleed een cakevorm (20 x 10 cm) met geweekt en uitgeknepen bakpapier. Schep er een derde van het gehaktmengsel in en daarop de helft van de wortelstaafjes en de gemarineerde
konijnreepjes. Herhaal dit en eindig met gehaktmengsel. Bedek de terrine met bakpapier op maat en daarover aluminiumfolie. -
5
Zet de terrine in een schaal met warm water en bak ze anderhalf uur in de oven. Laat afkoelen.
Voorbereiding