Recept

Konijn met oesterzwammen, appel en bier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Besprenkel met citroensap. Pel en snipper de uien.

  2. 2

    Kruid het konijn met peper en zout en wentel het door de bloem. Verhit boter in een pan en korst het konijn rondom dicht. Blus met het bier en de gevogeltefond. Voeg de uien en de appel toe en schep goed om. Doe er de kruidnagel, laurier en rozemarijn bij.

  3. 3

    Besmeer de boterham met mosterd en leg met de mosterdkant op de groenten. Laat afgedekt anderhalf uur sudderen tot het konijn bijna van het bot valt.

  4. 4

    Scheur de oesterzwammen in stukken. Verhit boter in een pan en roerbak ze goudbruin met de tijm. Schep de laatste 10 minuten mee door het stoofpotje. Voeg ook de bladpeterselie toe en breng eventueel op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Serveer het konijnstoofpotje met de pasta. Werk af met verse tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Konijn met oesterzwammen, appel en bier

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!