Recept

Tournedos met waterkerssaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fris zomersausje

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

  2. 2

    Spoel de waterkers. Blancheer de helft van de waterkers 1 minuut in lichtgezouten water. Laat schrikken onder koud water en laat goed uitlekken. Snipper het sjalotje fijn en stoof het aan in boter, voeg de geblancheerde waterkers en de room toe. Laat even inkoken en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Smelt de boter in een pan en bak er de tournedos aan beide kanten in bruin. Dek de pan af, zet het vuur wat zachter en laat, als je wilt, de tournedos nog wat verder garen. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.

  4. 4

    Pureer de aardappelen en maak de puree aan met melk, een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat. Roer er de gehakte peterselie en dille door.

  5. 5

    Serveer het vlees met de kruidenpuree, de saus en de rest van de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tournedos met waterkerssaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!