Wokschotel met kalkoen
bereiding
-
1
Snij de kalkoenfilet in repen. Meng de sojasaus met de balsamicoazijn, de honing, het gemberpoeder, wat peper en 1 eetlepel olie. Schep er het vlees door en laat 15 minuten marineren.
-
2
Maak de zoetzure saus (voor recept: klik hier).
-
3
Spoel de sojascheuten en de peultjes. Schil de wortelen en trek ze met de dunschiller in slierten. Pel de uien en snij ze in halve ringen. Snij de lente-ui in ringetjes.
-
4
Verhit wat olie in de wok en fruit de ui. Doe er ¾ van de lente-ui bij. Voeg de peultjes en sojascheuten toe en roerbak 3 minuten. Schep er de wortels door en roerbak nog 1 minuut. Neem de groenten uit de wok en hou ze even apart.
-
5
Dep de kalkoenreepjes droog en wok ze in wat extra olie. Voeg de groenten, saus en ketchup toe en laat nog 3 minuten verwarmen. Werk af met de rest van de lente-ui. Serveer met rijst.