Recept

Wokschotel met kalkoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Oosters gekruid

bereiding
  1. 1

    Snij de kalkoenfilet in repen. Meng de sojasaus met de balsamicoazijn, de honing, het gemberpoeder, wat peper en 1 eetlepel olie. Schep er het vlees door en laat 15 minuten marineren.

  2. 2

    Maak de zoetzure saus (voor recept: klik hier).

  3. 3

    Spoel de sojascheuten en de peultjes. Schil de wortelen en trek ze met de dunschiller in slierten. Pel de uien en snij ze in halve ringen. Snij de lente-ui in ringetjes.

  4. 4

    Verhit wat olie in de wok en fruit de ui. Doe er ¾ van de lente-ui bij. Voeg de peultjes en sojascheuten toe en roerbak 3 minuten. Schep er de wortels door en roerbak nog 1 minuut. Neem de groenten uit de wok en hou ze even apart.

  5. 5

    Dep de kalkoenreepjes droog en wok ze in wat extra olie. Voeg de groenten, saus en ketchup toe en laat nog 3 minuten verwarmen. Werk af met de rest van de lente-ui. Serveer met rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wokschotel met kalkoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!