Recept

Wok met gebakken kip en cashewnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Snel klaar én superlekker, deze pikante wokschotel met kip.

bereiding
  1. 1

    Frituur de gedroogde chilipepers (in een laagje olie in de wok) en laat ze uitlekken op een vel keukenpapier.

  2. 2

    Pel de ui en snij in ringen. Maak de lente-uitjes schoon en snij in schuine stukken. Rooster de cashewnoten. Snij de kipfilet in repen.

  3. 3

    Laat de olie 30 seconden heet worden in een wok op hoog vuur. Bak de kip snel aan, tot het vlees net een wit randje krijgt. Voeg dan een scheut water toe en blijf roeren tot het water bijna verdampt is, zonder dat de kip bruin bakt.

  4. 4

    Voeg de ui toe en bak 1 minuut. Doe er de oestersaus, chilisaus en chilipasta bij en laat nog 2 minuten bakken op hoog vuur.

  5. 5

    Neem de pot van het vuur en roer er tot slot de noten, lente-ui en gefrituurde chilipepers doorheen. Lekker met witte rijst.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wok met gebakken kip en cashewnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!