Cheeseburger met spek
bereiding
-
1
Kruid het gehakt. Meng er het ei en paneermeel door. Vorm 8 hamburgers van 2 cm dik. Zet 15 min. in de koelkast.
-
2
Bak het spek knapperig, schep het eruit en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de paprika en de ui in de pan met het spekvet.
-
3
Verhit boter in een pan op hoog vuur. Korst de hamburgers aan één kant. Zet het vuur lager. Draai ze na 3 minuten om. Zet het vuur hoger, korst de andere kant, zet het vuur lager en laat nog even bakken.
-
4
Snij de pistolets middendoor. Smeer 1 à 2 el afgekoelde salsa op de onderste helft van het broodje. Leg daarop 1 blaadje sla, reepjes paprika, wat plakjes ui, 1 plakje spek, 1 burger, 1 plakje cheddarkaas, weer 1 burger, 1 plakje spek en 1 blaadje sla. Zet de bovenste helft van het broodje erop. Serveer met tomatensalsa.