Recept

Appeltaart met krokant laagje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Alleen al de geur doet iedereen watertanden

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Beboter een lage taartvorm (30 cm Ø) en bestuif met bloem.

    Schil 2 grote of 3 kleinere appels, verwijder het klokhuis en snij ze in schijfjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Meng de zelfrijzende bloem met 4 el suiker, de vanillesuiker, maïsolie, melk en 1 ei tot een
    homogeen beslag. Doe het beslag in de taartvorm en strijk het vlak.

  3. 3

    Leg de appelschijfjes dakpansgewijs op het beslag.

  4. 4

    Voor het krokante laagje: Smelt de boter in een pannetje, los er 2 el suiker in op en roer glad. Roer er, van het vuur af (de boter mag niet te heet zijn), 1 ei door tot een glad papje. Verdeel dit mengsel over de taart.

  5. 5

    Zet ze 20 tot 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Appeltaart met krokant laagje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!