Appeltaart met krokant laagje
bereiding
-
1
Beboter een lage taartvorm (30 cm Ø) en bestuif met bloem.
Schil 2 grote of 3 kleinere appels, verwijder het klokhuis en snij ze in schijfjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Meng de zelfrijzende bloem met 4 el suiker, de vanillesuiker, maïsolie, melk en 1 ei tot een
homogeen beslag. Doe het beslag in de taartvorm en strijk het vlak. -
3
Leg de appelschijfjes dakpansgewijs op het beslag.
-
4
Voor het krokante laagje: Smelt de boter in een pannetje, los er 2 el suiker in op en roer glad. Roer er, van het vuur af (de boter mag niet te heet zijn), 1 ei door tot een glad papje. Verdeel dit mengsel over de taart.
-
5
Zet ze 20 tot 25 minuten in de oven.
Voorbereiding