Recept

Klassieke appeltaart met vanille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Waarom het zo'n topcombinatie is, is moeilijk te verklaren, maar onze smaakpapillen zijn gek op het traditionele bolletjes vanille-ijs bij de klassieke appeltaart. Zelfs onze oma's waren fan. Het smeltende ijs smaakt dan ook heerlijk bij de lauwe appeltjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in dunne maantjes. Doe ze in een kom, bestrooi met de bloem en meng voorzichtig met je handen.

  2. 2

    Smelt de boter in de microgolfoven. Voeg de gesmolten boter, de suiker, het vanille-extract en de speculaaskruiden toe aan de appelmaantjes en meng voorzichtig met je handen.

  3. 3

    Neem een springvorm met een diameter van 22 cm en bekleed met een vel bladerdeeg. Schik de appelmaantjes dakpangewijs op elkaar. Snij het tweede vel bladerdeeg in stroken van +/- 3 cm en schik ze in rastervorm bovenop de appellaag. Bestrijk met losgeklopt eigeel.

  4. 4

    Schuif 35 minuten in de oven tot de taart goudbruin en krokant is. Serveer met een bolletje vanille-ijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassieke appeltaart met vanille

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!