Zoetzure kalkoenreepjes
bereiding
-
1
Roer 4 el sojasaus met 4 el olijfolie en de rietsuiker tot een marinade. Doe de kalkoenreepjes in een kom, giet er de marinade over, meng goed en laat 1 uur marineren.
-
2
Verwijder de schil en de kern van de ananas en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
-
3
Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en bak de kalkoenreepjes. Neem ze uit de pan en hou warm.
-
4
Kook de rijst gaar in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
5
Roerbak de sojascheuten en de helft van de lente-uitjes in de pan waarin u de kalkoenreepjes hebt gebakken. Voeg de tomatenketchup, sojasaus, frambozenazijn, groentebouillon, honing en chilisaus toe. Meng het maïszetmeel met enkele eetlepels water en bind er de saus mee. Voeg de kalkoenreepjes en de ananas toe en breng opnieuw aan de kook.
-
6
Bestrooi met de rest van de lente-uitjes en laat nog even doorwarmen. Serveer met de basmatirijst.
Voorbereiding