Kalkoenrollade
bereiding
-
1
Snipper de ui. Snij de selderij fijn. Schil de appel en snij in blokjes. Hak de walnoten grof.
-
2
Fruit de ui in boter. Voeg de selder toe en laat 5 minuten stoven zonder te kleuren. Doe er de appelblokjes, noten, tijm en salie bij. Kruid met peper en zout en laat nog 5 minuten garen onder deksel. Laat afkoelen.
-
3
Verkruimel het brood. Strooi het op een bakplaat en laat drogen in de op 125° C voorverwarmde oven. Schep om tot het droog is, maar niet geroosterd. Schep het door het appelmengsel. Schenk er kippenbouillon en appelsap bij tot je een mooie structuur krijgt: je hebt niet noodzakelijk al het vocht nodig.
-
4
Leg de kalkoenfilet op het werkvlak en snij de filet open.
-
5
Verdeel de vulling over het midden van de kalkoenfilet en vouw dicht. Bind vast met keukentouw.
-
6
Kruid het vlees rondom met peper en zout. Stop de laurier en de blaadjes salie tussen het keukentouw.
-
7
Leg de gevulde kalkoenfilet in een beboterde ovenschotel met wat extra vlokjes boter erop. Zet 35 à 45 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. Heb je een kerntemperatuurmeter? Gaar het vlees dan tot het in de kern 65° C warm is.
Voorbereiding