Vis met tartaarsaus en karnemelkpuree
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot voor de saus. Snij de augurkjes in blokjes. Hak de kappertjes grof. Snij het eiwit in stukjes, verkruimel de eidooier. Meng alles met de mayonaise, de yoghurt en de tuinkruiden. Kruid met peper en zout. Zet tot gebruik koel weg.
-
2
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat even uitdampen. Stamp ze met de karnemelk tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Verwarm de oven voor op grillstand.
-
4
Spoel de visfilets en dep ze droog. Snij ze in flinke stukken en kwast ze lichtjes in met olijfolie. Kruid met peper en zout.
-
5
Leg de stukjes vis op een bakplaat en laat aan beide kanten garen onder de grill, in 4 tot 7 minuten per kant, afhankelijk van de grootte.
-
6
Serveer de vis met de puree, partjes citroen, tartaarsaus en een frisse groene salade.