Vissticks van pladijs met pont-neuf aardappelen en échte tartaarsaus
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snijd ze in dikke frieten van dezelfde grootte. Spoel ze en dep ze droog met een keukendoek. Bak ze 3 minuten in frituurolie op 160°C. Schud er de meeste olie af en laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
2
Dep de visfilets droog en kruid ze met peper en zout. Doe de bloem, de losgeklopte eieren en het broodkruim in drie aparte kommetjes. Wentel de visfilets eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Druk alles zachtjes met je handen aan.
-
3
Maak de tartaarsaus: hak de augurk, de eieren en de kappertjes fijn en meng alles met de mayonaise. Roer er de gehakte kruiden door. Breng de saus op smaak met citroensap, peper en zout.
-
4
Frituur de visfilets 4 à 5 minuten in frituurolie van 180°C tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de frieten 2 à 3 minuten op 180°C. Maak een torentje met de frietjes en serveer ze samen met vissticks, de tartaarsaus en een frisse salade.