Filodeegtaartjes met gedroogde vruchten
bereiding
-
1
Meng de rozijnen, dadels, noten, appel, koekkruiden, bruine suiker, sap en geraspte schil van de sinaasappel, en laat 1 uur staan, zodat de smaken op elkaar inwerken en het gedroogde fruit weekt.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Neem telkens een vel filodeeg en snij dat in 3 of 4 lange repen van elk 6 cm breed. Dek het deeg waar je niet mee bezig bent af met een vochtige doek, tegen het uitdrogen.
-
3
Bestrijk het deeg lichtjes met olie en vouw elke reep tot een klein nestje. Leg ze in een muffinplaat. Schep in elk deegnestje 2 volle lepels van de gedroogde vruchtenvulling.
-
4
Bak de taartjes ongeveer 12 minuten of tot het deeg knapperig en goudbruin is. Laat ze even afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm. Leg de taartjes in papieren cakevormpjes. Serveer ze koud of warm.