Chocoladetulband met roomkaas en bessencoulis
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Maak de cake. Vet een tulbandvorm van 25 cm diameter héél goed in met bakspray of boter. Zeef de bloem met het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout in een kom. Roer er de suiker door.
-
2
Klop in een andere kom de eieren met de boter, de zure room en de koffie glad. Giet dit mengsel langzaam en al kloppend bij de droge ingrediënten tot je een glad beslag hebt. Giet het beslag in de tulbandvorm. Bak de cake ongeveer 1 uur in de oven. Laat hem nadien 15 minuten afkoelen in de vorm. Ontvorm de cake en laat hem verder afkoelen op een rooster.
-
3
Maak de coulis. Breng de suiker met 200 milliliter water aan de kook. Roer er het fruit onder en laat het mengsel op een zacht vuur 10 minuten sudderen. Mix de vruchten fijn en giet de coulis door een zeef. Laat hem volledig afkoelen.
-
4
Mix de roomkaas glad met de room en de poedersuiker. Zet het mengsel koel.
-
5
Maak de ganache. Breng de room aan de kook. Hak de chocolade grof en leg de stukken in een hittebestendige kom. Giet er de honing bij en meng wat onder elkaar. Giet er de hete room over en laat het mengsel 2 minuten rusten. Roer er de chocolade door en laat die rustig smelten in de room. Laat de ganache 5 minuten afkoelen zodat hij wat steviger wordt.
-
6
Lepel de ganache over de tulband. Versier de tulband met de gevriesdroogde frambozen en de gedroogde rozenblaadjes en serveer hem met een lepeltje roomkaas en wat coulis.