Linguine met citroen-gorgonzolaroom
bereiding
-
1
Schil de citroen flinterdun en snij de schil in reepjes.
Snij de lente-uitjes in ringen.
Snij de gorgonzola in stukjes.
-
2
Kook de linguine beetgaar.
Kook de peultjes 4 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
-
3
Verwarm 1 el boter in een pan en voeg er de diepvrieserwtjes, de lente-uitjes en 2 geperste teentjes knoflook aan toe. Roerbak kort en blus met de groentebouillon. Dek af en laat 5 minuten zachtjes garen.
-
4
Verwarm intussen de room met de gorgonzolastukjes en de citroenschil. Roer tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en citroensap.
-
5
Serveer met de pasta en de groenten. Garneer met tuinkers.
Voorbereiding