Linguine met broccolipesto
bereiding
-
1
Kook de pasta beetgaar.
-
2
Spoel de broccoli en verdeel hem in roosjes. Schil de stelen en snij ze in stukjes. Blancheer de stelen 2 minuten in gezouten water. Doe er dan de roosjes bij en laat nog 3 minuten koken. Giet af (hou 3 el van het kookvocht bij) en laat schrikken onder koud water.
-
3
Hou ¼ van de broccoliroosjes apart. Mix de rest met de stelen fijn in de blender, samen met de basilicumblaadjes, pijnboompitten, knoflook, parmezaan en 3 el kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Pel en snipper de sjalot. Fruit hem kort in olie. Blus met de wijn en laat inkoken. Meng met de room, broccolipesto en de apart gehouden broccoliroosjes.
-
5
Verdeel de pasta en de pesto over de borden. Garneer eventueel met nog wat extra parmezaan en basilicumblaadjes.