Pastasoepje met witte bonen en spek
bereiding
-
1
Week de bonen 12 uur in koud water.
Snij het spek in reepjes.
Schil de aardappel en snij 'm in kleine blokjes.
Pel de sjalotten en de knoflook en snij ze fijn.
-
2
Giet de bonen af, doe ze in een pan, zet ze net onder water en kook ze in 50 minuten gaar. Giet af.
-
3
Bak de spekreepjes in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Kook de pasta beetgaar.
-
5
Kook de aardappelblokjes net gaar.
-
6
Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie. Overgiet met de kippenbouillon en breng aan de kook. Voeg er de bonen, het spek, de aardappelblokjes en de pasta aan toe en bestrooi met gehakte peterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer in leuke kommetjes.
Voorbereiding