Bonensoep met wontons
bereiding
-
1
Spoel de avond van tevoren de bonen en doe ze in een kom. Overgiet met water en laat een nachtje weken.
-
2
Snij de sjalotten, knoflook, ui en 1 chilipepertje fijn. Halveer de overige chilipepers en verwijder de zaadjes. Snij de gekookte ham in blokjes.
-
3
Verhit de olijfolie in een ruime pan en stoof er de sjalot, knoflook en chilipepertjes in aan. Overgiet met de bouillon.
-
4
Giet de geweekte bonen af en doe ze met de laurierblaadjes bij de bouillon. Laat op middelhoog vuur 40 minuten koken.
-
5
Maak intussen de wontons. Stoof de ui, knoflook en chili aan in de olie en bestrooi met suiker. Laat karamelliseren. Doe er de tomatenpuree bij en laat 1 à 2 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Haal van het vuur en laat afkoelen. Roer er de ham door.
-
6
Leg de wontonblaadjes open en schep op elk velletje 1 kl van de vulling. Bestrijk de randjes met eiwit en vouw de velletjes dicht. Duw de randen goed aan.
-
7
Doe de prinsessenbonen bij de kokende bouillon en laat in 10 minuten gaar worden. Kruid met peper en zout. Doe de wontons in de soep en laat 5 minuten meekoken. Serveer goed heet, met brood.
Voorbereiding