Spekburgertjes met appelsalade
bereiding
-
1
Maak het gehakt aan met de rozemarijn, salie, het ei en zo veel paneermeel als nodig om het gehakt in vorm te kunnen kneden. Kruid met peper en zout. Vorm 12 burgertjes, omwikkel ze elk met een plakje ontbijtspek en laat een halfuurtje opstijven in de koelkast.
-
2
Spoel de waterkers, pluk de blaadjes en zwier droog. Spoel de radijzen en snij ze in dunne plakjes. Snij de appel in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Schil de wortelen en snij ze in flinterdunne plakjes. Pel de ui en snij ’m in dunne ringen. Meng alle ingrediënten door elkaar.
-
3
Maak een dressing van de appelazijn, slaolie, peper en zout.
-
4
Bak de burgertjes in een pan met wat olijfolie aan beide kanten bruin en gaar.
-
5
Maak de salade net voor het serveren aan met dressing en geef ze bij de burgers.