Scampi-hamspiesjes met quinoa-appelsalade
bereiding
-
1
Laat de prikkers minstens een halfuur weken in water. Maak de scampi’s schoon en verwijder het darmkanaal. Snipper de lente-ui en de knoflook en meng met olijfolie en citroensap. Voeg de scampi’s toe en laat minstens 2 uur marineren.
-
2
Snij de ui en de paprika in blokjes. Neem de scampi’s uit de marinade en wikkel ze telkens in een plakje ham. Prik ze afwisselend met ui en rode paprika op een spiesje.
-
3
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en doe in een schaal. Laat 10 minuten afkoelen. Snij de appels in lucifers en besprenkel ze met citroensap. Meng de quinoa met een scheutje olijfolie, de peterselie, citroenrasp, peper, zout en de appeltjes.
-
4
Gril de scampispiesjes op een middelmatig vuur op de barbecue en dien op met het quinoaslaatje.